Preprosto o računalništvu

Iz Na prostem
Pojdi na navigacijo Pojdi na iskanje


Dobrodošli v spletni knjigi Preprosto o računalništvu!


Nazaj na spletno stran Na-prostem.si

Spletno knjigo smo zastavili v času trajanja projekta Na-prostem.si z namenom na preprost način predstaviti vsebine iz sveta računalništva, informatike, o internetu in digitalni družbi ter o vključenosti in dostopnosti v digitalnem svetu.

V njej boste našli kratke in preproste opise pojmov, ki jih lahko poiščete z iskalnikom v zgornjem desnem kotu (Iskanje v Na prostem) ali v abecednem seznamu kategorij navedenih na dnu strani (npr. Vse strani).

Spletno knjigo sestavlja slovenska odprtokodna skupnost z željo razširiti razumevanje in uporabo odprtokodnih programskih rešitev. Da bi preverili, v kolikšni meri nam uspeva, smo za vas oblikovali kviz.

Če s pomočjo spletne knjige Preprosto o računalništvu niste našli odgovora na vaše vprašanje, nam ga zastavite na forumu Na-prostem.si.

Ne veste, kje bi začeli? Poskusite tukaj!
* Na tem spletnem mestu zaradi poenostavitve besedila uporabljamo le moško slovnično obliko.

Spletna stran smo zasnovali v okviru projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov« (2022-2023), ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz naslova javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023.

Logotip Ministrstva za javno upravo (slo).jpg

.